петък, март 04, 2022

Разбери миналото, за да разбереш бъдещето...


Малко недалечна история.

Путин се качва на власт след като биват взривени случайни жилищни блокове с обикновени хора от "чеченски терористи" - само дето обикновените милиционери по погрешка хващат някои от тези "терористи", слагащи експлозивите, и се оказва, че те са служители на ФСБ (бившето КГБ), откъдето произлиза самият Путин.

Следва ступор, 2 дни мълчание от медии и институции... След тези два дни, руският министър на вътрешните работи Владимир Рушайло обявява на пресконференция, че вече има резултати от борбата с тероризма, защото бдителните граждани на Резан са предотвратили поредния взрив, заложен от терористите (предишната вечер същото е заявил и самия Путин). 

Минути по-късно, в същата зала, Патрушев (ръководещ ФСБ и фен на Сталин), имайки предвид, че вече публично е съобщено, че случилото се е проследено до служители на ФСБ, изведнъж (два дни след предотвратения терористичен акт) казва, че това е било учение и че агентите са ползвали не взривно вещество, а захар. (Специалистите, които са участвали в обезвреждането на експлозивите единодушно твърдят, че това не са били учебни експлозиви, а истински.)

По-късно от парламента някои депутати и дори финансовият министър имат смелостта няколко пъти да поискат разследване дали тайните служби не са направили взривовете - разследване разбира се, няма, а един от искащите разследване (Шикачихин) бива отровен няколко години по-късно заради нахалството си. Само за сравнение, при 9/11 в САЩ, сходна ситуация, има много подробно разследване, което с доказателства и инженерни и научни анализи отхвърля конспиративните теории от типа "тези сгради е нямало как да паднат просто от сблъсък със самолет". В Русия обаче, любопитстващите или биват убити, или пратени в затвора, както обикновено.

Във филма „Пътят към Кремъл” са представени доказателства за участието на руските спецслужби (ФСБ/КГБ) в престъплението. Главни изобличители на режима на Путин в този филм от 2004-та са двама души: Анна Политковская и Александър Литвиненко. И двамата са убити. Политковска е убита на рождения ден на Путин, по същия начин, по който Георги Марков е убит от руските служби на рождения ден на Тодор Живков.

Взривовете се използват като повод да оправдаят втората война в Чечня (както и сега войната в Украйна има "оправдание"). В Чечня срещу местното население са извършени невероятни жестокости (описани, отново, от журналистката Политковская, която бива убита и заради тази си наглост). След това в Чечня бива инсталиран верен на Путин управник - Кадиров, който по-късно е използван от Путин за най-различни мръсни поръчки - например хората на Кадиров убиват конкурента на Путин, опозиционера Борис Немцов, а в днешни дни изпратиха талибаните на Кадиров да сеят ужас сред мирното население в Украйна.

Станалото в Чечня още тогава показва истината, но понеже кой ще се интересува от някакви чеченци, те какви да са, освен терористи, за истинското лице на Путиновия режим се проглежда (от някои) чак сега.

Днес руската пропаганда действа по същия начин. Тази история може да ви каже повече за сегашния "фашизъм" в Украйна от всичко друго... Истинско чудо е, че СЕГА още не са пострадали много руснаци в Русия от "украинско фашистко нападение", за да оправдаят войната... но и това много скоро може да се случи... 

Ето добро описание на част от тези събития (за който разбира руски и се интересува...)


И предшественикът на Кадиров в Чечня (интервю от 1995), за контраст, където той предсказва бъдещето...



Няма коментари:

Публикуване на коментар