събота, юни 11, 2011

Нереалистичният Wall-e

- Изобщо, това беше едно доста нереалистично филмче. - казва Иван.

- Защо? - питам аз. - Защото нямаше как да си възвърне спомените, при положение, че физическият носител, който ги изгражда, беше необратимо повреден?

- Не. Защото няма как робот с по-нисък статус да бъде харесан от робот с по-висок статус.

6 коментара:

  1. Във филмите на Disney винаги има някаква захаросана любовна история, аз се опитвам да ги игнорирам - и се концентрирам повече върху интересните sci-fi части.

    ОтговорИзтриване
  2. ..Всъшност Walle беше на пиксар, все тая, пак е американска продукция.

    ОтговорИзтриване
  3. Да, все едно готина мадама да се влюби в орангутан.

    ОтговорИзтриване
  4. Уоли повече ми приличаше на неуверен, затворен в своя свят NERD - клошар... Беше очевидно, че е влюбен и неуверен (голяма грешка), но се прояви като герой все пак, това му качи статуса. Като цяло съм склонен да се съглася с теб, макар че някои читатели от женски пол сигурно биха възразили.

    ОтговорИзтриване
  5. Две приятелки, които харесват филмчето, започнаха да ме гледат странно и резервирано, като им казах какво мисля за филма и споменах и горното нещо за различните класове роботи. В същото време мъжете около тях определено не са "Уолита"...Не съм особено навътре в социологията, но това май това показва, че хората могат да имат коренно различно поведение в различни социални ситуации, без това да доведе до някакъв вътрешен конфликт със самите тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Да кажеш подобно нещо пред жена автоматично ти сваля статуса и то много ;) Като цяло, жените не вярват, че се държат така... въпреки, че го правят постоянно (не става дума за това, че търсят мъж с власт и пари, а че търсят мъж, който е уверен и позитивен, и забавен). Затова това е от тия реплики, дето можеш да ги кажеш в мъжка компания само.

    Но и много мъже проявяват аналогично лицемерие спрямо собственото си сексуално поведение и желания.

    ОтговорИзтриване