събота, октомври 06, 2007

Екстремен урок (2)

Екстремната Емили

Публикацията на Тишо е един случаен, но чудесен повод да ви представя едно момиче в YouTube, което ме очарова с поредицата си от "интензивни" уроци по японски.



Смях се... Докато от очите ми потекоха сълзи, ръката ми започна да пулсира от ударите по бюрото, а лицето ми ме заболя от разкривената в усмивка гримаса.

"Какво е толкова смешно бе, Веско? Я покажи!"


урок 3


Показах филмчето на колеги и те не намериха нищо смешно, просто намразиха моята любимка и в червата.


урок 4


Братя и сестри,
Не мразете Емили.
Тя просто преподава на вселенско, божествено ниво.
Това е всичко.

3 коментара:

  1. Анонимен7/10/07 14:32

    Чини ми се че Емили е прекалила с гледането на японски забвни предавания ;) Там сега има такава мода сладки японски девойчета да са водещи и да се правят на идиотки, с всякакви идиотски физиономии и жестове - това се възприема като сладко и забавно. Проблемът на Емили е, че тя пребивава в западната култура, говори на хора от западната култура и лицето и е на човек от западната култура, т.е. не може да изрази онази специфична японска аура, която е гледала, а и няма кой да разчете правилно знаците, които тя излъчва ;) Затова и на мен нито ми беше забавна, нито я възприех сериозно - струва ми се просто досадна и не в час. Дано не накърнявам симпатиите ти към нея с това изказване ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Ни най-малко. За възприятието - напълно разбирам както тези, които я приемат като изкуствена, дразнеща и нагла, така и това, че ти я приемаш за досадна и не в час. Това е ОК и е напълно разбираемо.

    (Виждал съм немалко хора в Youtube, които са досадни и не в час, но имат някаква своя представа за това, което правят, например серията "уроци", озаглавени "vegetable tragedy" на една дама.)

    Мога само да ти благодаря за това, че коментираш и добавяш образователна стойност на блога :). Забелязах, че някои от жестовете на Емили напомняха онзи анимиран аватар с японката на mr. eko. (както и на други откъслечни подобни образи, които съм видял), но моята обща култура се простираше дотам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/1/08 15:40

    че няма да научиш японски от нея е ясно. Иначе е симпатяга, но не става ясно какво преподава на вселенско ниво - признай си че е твой тип.

    ОтговорИзтриване